Svetlana Makarovič z gosti – Nosil bom rdečo zvezdo @ Kino Šiška

O dogodku

Koncert umetnikov, ki jim je mar in ki hočejo s svojo pesmijo kovati nov svet. Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode, nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti, kot pesem.

Tradicionalni festival uporne pesmi, s katerim Svetlana Makarovič z gosti tradicionalno nastavlja ogledalo oblasti, se z ljubljanskega Kongresnega trga, kjer se navadno odvija, tokrat seli v živi spletni prenos z odra Kina Šiška.

O rdeči zvezdi – simbolu upora – bodo tokrat poleg gostiteljice spregovorili, peli in plesali Janja Majzelj, Miha Bezeljak, Aphra Tesla, Polona Vetrih, Maša Kagao, Tomaž Mihelič Marlenna, Višnja Fičor, Ivan Peternelj, Nikolovski in Jadranka Juras, Primož Siter, Jani Kovačič, Vlado Poredoš in Drago Mislej Mef.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Entrio, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 20.40.

Organizacija: Kino Šiška 

ENGLISH