PRIMOŽ VIDOVIČ S KVARTETOM-VEČER ŠANSONOV IN POPEVK

PRIMOŽ VIDOVIČ S KVARTETOM-VEČER ŠANSONOV IN POPEVK

location-iconDominikanski samostan, Ptuj

PRIMOŽ VIDOVIČ S KVARTETOM-VEČER ŠANSONOV IN POPEVK

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za PRIMOŽ VIDOVIČ S KVARTETOM-VEČER ŠANSONOV IN POPEVK, 25.11.2023. v Dominikanski samostan, Ptuj

Primož Vidovič se je s svojimi hudomušnimi satirami in doživetimi baladami, za katere je prejel številne domače in mednarodne kantavtorske nagrade, uveljavil kot eno vidnejših imen novega slovenskega šansona in duhovit opazovalec našega časa ter prostora. 

 
Poje o človekovih večnih hrepenenjih, se brez dlake na jeziku roga njegovim napakam in družbenim zablodam ter pripoveduje o tragikomičnih usodah navadnih in nenavadnih življenj. Domiselna besedila, zabeljena z dovtipi in cinizmom, in kabarejsko teatralnost spremlja eklektična glasba, v kateri se prelivajo ljudski melosi z vseh koncev sveta, od tanga in džeza pa do sevdalink in fada. Čutno liriko uravnoteži s slikovitimi štorijami, romantično svetobolje pa z žlahtno komedijo.

Finalist Festivala slovenskega šansona 2023 je prejel zlato kanto kantavtorskega festivala Kantfest, v sodelovanju z Andrejem Kosom pa drugo nagrado mednarodnega kantavtorskega festivala Taktfest v Novem Sadu ter zmage na natečajih Freešn, Hit betona in Glasbeni maraton Stična. Nastopil je na mnogih odrih, od Festivala Arsana in Lenta do Dnevov poezije in vina, svoje projekte pa je med drugim predstavljal na radiu Ars, v Prvi vrsti na radiu Prvi in v oddaji Jutra ob kavi so še lepša ob kitari na Radiu Maribor.

Tokrat bo nastopil s svojim šansonjerskim kvartetom, ki ga sestavljajo priznani glasbeniki: Matjaž Balažic na harmoniki in bandoneonu (Piazzolleky, Flat Hats), Luka Herman Gaiser na kontrabasu (Stefan Milenković, Bilbi), Samo Ivačič na klavirju (Vox Arsana) in Timi Krajnc na kitari (Mascara Quartet, Happy Ol’ McWeasel). Avtorsko glasbo priložnostno pospremi s priredbami največjih klasikov šansona in popevke ter raziskuje, kdo smo bili in kdo smo danes.
 

Deli dogodek: