Koala Voice, Vagina Corporation, Svojat | IMPH #15

Koala Voice, Vagina Corporation, Svojat | IMPH #15

location-iconPuštalski grad, Škofja Loka

Koala Voice, Vagina Corporation, Svojat | IMPH #15

Vstopnice / storitve / izdelki

Cena

Količina

Early bird

1.00 EUR

15.00 EUR

Predprodaja

1.00 EUR

18.00 EUR

Na dan dogodka

1.00 EUR

20.00 EUR

Vstopnice:

0.00 EUR

x Pristojbina :

0.00 EUR

Skupaj:

0.00 EUR

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Koala Voice, Vagina Corporation, Svojat | IMPH #15, 20.07.2024. - 21.07.2024. v Puštalski grad, Škofja Loka

15 let - Festival In Memoriam prof. Peter Hafner
Termin: 19. 7. – 27. 7. 2024
Kraj: Škofja Loka, Kranj, Cerkno, Železniki

www.inmemoriam.si
www.facebook.com/inmemoriampeterhafner
www.instagram.com/hafnerjevmemorial

"Festival In Memoriam prof. Peter Hafner nadaljuje v duhu človeka, čigar ime nosi, torej v duhu nenehnega kl(j)ubovanja razmeram v tukajšnji kulturni krajini skupaj z iskanjem tvornih rešitev, podpiranjem kreativnih godb in širjenjem obzorij." (Luka T. Zagoričnik, SIGIC)

Sobota, 20. 7. 2024: KOALA VOICE (SI), VAGINA CORPORATION (MK), SVOJAT (SI) / Puštalski grad 

Koala Voice nam letos prinašajo že peti studijski album - Auf Wiedersehen. Ob spremljavi njihove žmohtne odrske prezence in nalezljivih kitarskih riffov pa lahko poleg hitičev iz prejšnjih albumov kot so npr. Go disco go, Wild dancer, Sierra, Vede Premikanja, Ker tu je vse tako lepo, Vertigo, Spaghettification in Vukovi, pričakujete nove komade v žanrski mešanici indie-rocka, punk-popa in disca. Koala Voice po lanskoletni uspešni turneji na Nizozemskem in razprodanih koncertih v Ljubljani, Kopru ter Mariboru, nadaljujejo s samostojnim koncertiranjem po Sloveniji in tujini.

Vagina Corporation spretno lovi ravnotežje med dopaminskimi vložki razgibanih kitar in donečega, nojzerskega hreščanja. Tako smo priča prijetni sintezi psihedelije in postpanka, umeščeni v okvir socialrealistične perspektive mlade Makedonije – nenehnega spora med umazanijo realnosti in letečo svežino nepredstavljivega. Samoklicani predstavniki KRAP-a (mešanice kraut rocka, americane in psihedelije) so ena najbolj vročih zasedb v regiji ta hip.

Svojat so na tisti strani kitarske godbe, ki brez težav oplaja s serviranjem čustev, melodije in hrupa naenkrat, ne da bi trpelo tehtno raziskovanje lastne godbene prakse. Tako zapiha po kraški nojz sceni devetdesetih, po novovalovstvu bivše Juge ali pa njujurškem ne-valovstvu, puščavskemu bluesu, artističnemu punku, strogo opozicijskemu rocku, improviziranemu (z)godbaštvu, hkrati pa venomer deluje zrelo, ko v svojem zvočnem raziskovanju poveličuje otroško modrost, spontanost in razposajenost.

Celoten program festivala bo kmalu objavljen na naši spletni strani.

Producent festivala: Društvo Alternator
Koproducent festivala: Zavod 973
Soorganizatorji festivala: Društvo SubArt, Kulturno društvo ROV Železniki, Cerkljanski mladinski alternativni klub, Kulturno društvo Grable, Kulturno umetniško društvo NUM, Zavod O

Podpora: Občina Škofja Loka, Ministrstvo za kulturo, *Isabelle Kralj

*Zahvaljujemo se lastnici Puštalskega gradu, ki nam omogoča uporabo čudovitega prizorišča in na ta način prispeva k bogatitvi kulturnega življenja v Škofji Loki.

Deli dogodek: