Doša: live stream koncert @ Kino Šiška

O dogodku

Starosta slovenskega hiphopa Doša, ki brez dlake na jeziku celo predsedniku RS pove svoje, prihaja v Šiško.

Marsikoga – zagotovo tudi predsednika samega – je verjetno presenetilo, ko je sredi pandemičnega absurda oktobra lani Doša odposlal svoje odmevno "Odprto pismo Predsedniku RS". A po pravici povedano presenečenje ni bilo zares na mestu. Tekom svoje več kot dve desetletji dolge kariere Doša kljub stanovskemu spoštovanju in sodelovanji z vidnimi imeni domače glasbene scene pač nikoli ni po nepotrebnem silil v ospredje. Vedno je raje počakal na primeren čas in udaril. Neustrašno, neposredno, brutalno iskreno.

Odkar je prvič pozval k dvigu sredincev v zrak, je Doša vedno znal preliti svojo jezo nad družbenimi krivicami v pronicljiva besedila – nič čudnega, da je kmalu po pismu predsedniku poslal še "Razglednice" trenutni vladi. V času, ko se zdi, da so glasbeno štafeto upora prevzeli reperji, njegov pristop izpade še toliko bolj preroško, a kdor ga je spremljal skozi leta ve, da je Doša že od nekdaj težkokategornik slovenskega hiphopa. Kdor ga ni, se bo lahko prepričal v našem prenosu aprila.

Zaradi upoštevanja veljavnih javnozdravstvenih predpisov bo tokratni koncert potekal v neposrednem plačljivem prenosu na platformi Entrio, ki omogoča predvajanje na vseh pametnih napravah.

Opomba: večji del prihodkov od spletnih ogledov gre, poleg honorarja, izvajalcem. Podprite domačo glasbeno ustvarjalnost.

*Family pack je namenjen vsem tistim, ki si boste koncert ogledali v večjem številu na istem zaslonu. Seveda nihče ne bo vedel, če ste kupili samo eno vstopnico, boste pa z nakupom family pack vstopnice nastopajoče še bolj podprli.

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen do 21.40.

Organizacija: Kino Šiška.

ENGLISH