Arcade Show Portorož 2023

Arcade Show Portorož 2023

location-iconSkladišče soli Monfort, Portorož, Portorož - Portorose

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Arcade Show Portorož 2023, 29.09.2023. - 01.10.2023. v Skladišče soli Monfort, Portorož, Portorož - Portorose

Portorož bo od 29.9. do 1.10. v bivšem skladišču soli Monfort gostil 2. slovenski Arcade Show, interaktivno razstavo, tridnevni salon originalnih in na novo restavriranih igralnih avtomatov (Arcade Cabinet) iz obdobja 80-ih in 90-ih let.

Kar je nekoč bila gonilna sila razvoja igričarske industrije, je danes, po selitvi iz igralnih salonov v domove z igralnimi konzolami in PC računalniki, postala časovni stroj, ki ponovno osrečuje starejše generacije in na novo fascinira današnji podmladek.

Arcade Show je slovenski projekt večdnevnih retro gaming dogodkov pri katerem sodelujejo David Morgan, Marjan Lopuh in Igor Petronijevič, glavni partner in vzvod brez katerega dogodki Arcade Show ne bi obstajali, je Antonio Nati - Arzignano (Vicenza), ki je svoj hobi razvil v glavni center arcade gaminga v Italiji, ARCADE STORY, ki se hvali z največjo zbirko avtomatov daleč naokoli, z neustavljivim večanjem zbirke jih danes Arcade Story šteje okoli 400 prenovljenih originalnih avtomatov s katerimi potujejo vsak vikend po razprodanih sejmih v Italiji, s partnerstvom Arcade Show je zbirka dobila še pot v Slovenijo in Hrvaško, za katere je Arcade Show tudi ekskluzivni zastopnik.

Arcade Show se vrača v Portorož.

Od petka 29.9. do nedelje 1.10.2023 boste v dvorani Monfort z dnevno vstopnino (15 eur za odrasle, 5 eur za otroke od 8 do 14 let in brezplačno za otroke do 8 let, ter posebnost, brezplačni vstop za COSPLAY-erje) neomejeno igrali (FREEPLAY) zbirko 42 "Arcade cabinetov" - ATARI, CAPCOM, KONAMI, NINTENDO, WILLIAMS, TAITO, NAMCO, z igrami kot so: SPACE INVADERS, PACMAN, DONKEY KONG, DOUBLE DRAGON, MARIO BROS, STREET FIGHTER, FINAL FIGHT, BUBBLE BOBBLE, PANG, 1945, BLACK DRAGON, GHOSTS 'n' GOBLINS, GHOULS 'n' GHOSTS, SHINOBI,...

Letos pa tudi 3 prave FLIPPERJE (PINBALL), ki pa bodo zaradi občutljivosti tehnologije morali delovati na plačilo s kovanci (1eur).

Arcade Show in Arcade Story vas navdušeno čakajo v Portorožu, od 29. septembra do 1. oktobra v leseni dvorani Monfort.

"RETRO IS BACK - RETRO JE IN"

Urnik:
Petek 29.9. : 12:00 - 22:00
Sobota 30.9. : 10:00 - 22:00
Nedelja 1.10. : 10:00 - 22:00

Vstopnina:
Weekend: 30 eur
Dnevna (Odrasli): 15 eur
Dnevna (Otroci 8-14): 5 eur
Otroci (do 8 let): brezplačno
Cosplay: brezplačno

Deli dogodek:

Da ta spletna stran pravilno deluje in izboljšamo tvojo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij najdeš v Uporaba piškotkov (cookies).

  • Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati, in jih lahko onemogočiš s spreminjanjem nastavitev v svojem browseru.

  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran z zbiranjem in analizo podatkov o njeni uporabi.

  • Oglaševalski piškotki se uporabljajo za povečanje relevantnosti oglasov ki jih prejemaš.