46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

location-iconKrižni hodnik Samostana sv. Frančiška Piran, PIRAN

46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za 46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales, 18.07.2024. v Križni hodnik Samostana sv. Frančiška Piran, PIRAN

46. Piranski glasbeni večeri 2024: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

4. koncert →18. julij 2024 ob 21.00

Nastopajoči

  • Aco Bišćević – tenor
  • Ansambel Artes Liberales: 

    Mojca Menoni Sikur, Nina Pirc - violina, Gea Pantner Volfand, Roberto Papi - viola in Martin Sikur, Jošt Kosmač – violončelo

Aco Bišćević je po študiju petja in čembala na salzburškem Mozarteumu debitiral v milanski Scali, kjer je nastopil v Zimmermanovih Soldatih pod vodstvom Inga Metzmacherja. Udeležil se je tudi programa Young Singers Project v okviru slovitega festivala Salzburger Festspiele.

Med drugim je gostoval v Comische Oper v Berlinu, v Deželnem gledališču v Innsbrucku, na Gluckovih slavnostnih igrah v Bayreuthu, King's College v Londonu, na festivalih Styriarte v Grazu, Valle d'Itria v mestu Martina Franca, Maggio Musicale Fiorentino ter Trame Sonore v Mantovi.

Nastopil je pod vodstvom dirigentov, kot so Claudio Abbado, Michael Hofstetter, Nikolaus Harnoncourt, Theodor Guschelbauer, Jordi Savall, Reinhard Goebel, Vittorio Ghielmi, Ingo Metzmacher, Federico Maria Sardelli, Václav Luks in Michael Curney.

Bišćević je s svojim glasom haute-contre iskan koncertni pevec. Nastopa po vsej Evropi, še posebej kot Evangelist v Bachovih delih.

Njegovo umetniško delo se v veliki meri koncentrira na samospev, pri čemer samega sebe spremlja na modernih in historičnih instrumentih. Je eden redkih, ki na ta način oživljajo historično prakso.

Ansambel Artes Liberales deluje projektno v različnih zasedbah že od leta 2010 in združuje glasbenike, ki jim je skupna ljubezen do komorne igre. Komorno glasbo razumejo kot glasbeno sodelovanje enkratnih osebnosti, kjer ima vsak glasbenik enako odgovornost. Za tokratni projekt s pevcem Acom Bišćevićem so se zbrali Mojca Menoni Sikur, Nina Pirc, Gea Pantner Volfand, Roberto Papi, Martin Sikur in Jošt Kosmač, člani Orkestra Slovenske filharmonije, Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor. 

Program:

W. A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, F. Pollini, G. Rossini, R. Wagner, V. Bellini in G. Donizetti.

Deli dogodek:

Da ta spletna stran pravilno deluje in izboljšamo tvojo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij najdeš v Uporaba piškotkov (cookies).

  • Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati, in jih lahko onemogočiš s spreminjanjem nastavitev v svojem browseru.

  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran z zbiranjem in analizo podatkov o njeni uporabi.

  • Oglaševalski piškotki se uporabljajo za povečanje relevantnosti oglasov ki jih prejemaš.