Portorose in July: Gramatik

Portorose in July: Gramatik

location-iconCentralna plaža Portorož, Portorož

Tickets / services / products

Price

Quantity

Early bird

1.00 EUR

21.90 EUR

SUPER Early bird

1.00 EUR

All Entrio tickets in this category are sold out, for more information please contact the organizer

19.90 EUR

All Entrio tickets in this category are sold out, for more information please contact the organizer

Tickets:

0.00 EUR

x Fee :

0.00 EUR

Total:

0.00 EUR

More about the event

Buy tickets for Portorose in July: Gramatik, 30.06.2024. - 01.07.2024. in Centralna plaža Portorož, Portorož

Zvezda pod domačimi zvezdami: Gramatik 

Priznani glasbeni ustvarjalec Denis Jašarević, ki je svetovne odre osvojil pod umetniškim imenom Gramatik, se s svojim edinstvenim glasbenim spektaklom vrača domov na portoroško obalo. Njegov nastop bo vrhunec Festivala Portorose in July, 30. junija 2024 na velikem odru portoroške plaže.

Portorožan Denis, ki se je s svojimi glasbenimi inovacijami v elektro hip hopu, glitchu in dubstepu povzpel na odre tako prestižnih festivalov, kot so Coachella, Lollapalooza in Red Rocks, se bo prvič po mnogih letih profesionalne poti predstavil tudi svojim domačim oboževalkam in oboževalcem.

Poleg Gramatika, bodo na festivalu Portorose in July nastopili tudi drugi lokalni glasbeni ustvarjalci, kot so Teo Collori & Momento cigano, Gisaza, Benjamin Shock Live & guests ter Brale. Skupaj bodo poskrbeli za povsem novo glasbeno doživetje. S festivalom, ki smo ga Portorose in July poimenovali prav po Gramatikovem nepozabnem hitu, Občina Piran začenja novo poglavje projekta oživljanja turističnega utripa destinacije, ki so jo v zadnjih nekaj mesecih že uspešno prebudili Alexia, Magnifico in Gabry Ponte. 
Festival bo organiziran s trajnostnim pristopom, pri čemer bodo organizatorji sledili smernicam za zmanjšanje vplivov na okolje. Občina Piran se tako pridružuje prizadevanjem za trajnostne prakse, ki odražajo zavezanost k zelenemu načinu življenja.

Vabljeni, da se pridružite in ustvarite nepozabno noč na portoroški plaži z Gramatikom in lokalnimi glasbenimi talenti!

Denis Jašarević - Gramatik: elektronski glasbeni ustvarjalec

Denis Jašarević, bolj znan kot Gramatik, se je rodil 19. oktobra 1984 in odraščal v Portorožu. Njegova glasbena pot se je začela pri rosnih letih, ko je poslušal ameriški funk, jazz, soul in blues prek sestrinih kaset. Sčasoma se je poglobil v svet hip-hopa, kjer ga je navdušila glasba umetnikov, kot so DJ Premier, Guru, RZA in Dr. Dre.

Pri 13 letih je Jašarević začel ustvarjati hip-hop glasbo na svojem osebnem računalniku. Ko je začel deliti svoje skladbe prek spletne trgovine z glasbo Beatport, so mu začeli slediti v Združenih državah Amerike in Evropi. Beatport mu je odprl vrata v svet elektronske glasbe; njegov prvi ameriški agent je postal Hunter Williams. Po podpisu pogodbe s svojo novo agencijo se je Gramatik preselil v New York.

Leta 2008 je izdal svoj prvi studijski album "Expedition 44" in decembra istega leta svoj drugi studijski album "Street Bangerz Vol. 1". SB1 je kar šest mesecev kraljeval na Beatportovi lestvici Top 100 Chill Out. Ta uspeh je presenetil mnoge v glasbeni industriji. Gramatik se je znašel med nominiranci za "Best Chill Out Artist" na Beatport Music Awards leta 2010. Leta 2012 pa je osvojil kar tri nagrade za "Best Track". Njegovo delo je tako dobilo priznanje in poudarilo vpliv v svetu elektronske glasbe.

Leta 2013 je Gramatik ustanovil svojo glasbeno založbo Lowtemp Recordings, ki je postala odskočna deska za številne nadarjene ustvarjalce. Leta 2017 pa je zagnal še svojo kriptovaluto GRMTK in tako postal eden prvih glasbenikov, ki je 'tokeniziral' svojo intelektualno lastnino. Pesem "Aymo" v izvedbi Gramatika in Balkan Bump je zazvenela v oglasu za Porsche na Super Bowlu leta 2020, kar je dodatno okrepilo njegovo globalno prepoznavnost. Leta 2021 je bil med prvimi glasbeniki, ki so izdali celotne glasbene NFT-je (žetone za digitalne umetnine). V istem letu sta Gramatik in Luxas izdala "Synthopia", popolnoma generativen NFT glasbeni projekt. 
Lani je ustvaril glasbo za komedjanta Andrewa Shulza, ki se predvaja tik preden stopi na odre svoje Life Tour turneje. To sodelovanje je izpostavilo Gramatikovo vsestranskost in še dodatno prispevalo k njegovem vplivu na svet glasbe. 

__________________________________________________________________________________________________________
Organizator koncerta je Avditorij Portorož- Portorose s podporo Občine Piran, Turističnega združenja Portorož in Okolja Piran.

Share event: