Letno gledališče - Rokovnjači 24. 6.

Letno gledališče - Rokovnjači 24. 6.

location-iconJurčičeva domačija na Muljavi, Ivančna Gorica

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Letno gledališče - Rokovnjači 24. 6., 24.06.2022. u Jurčičeva domačija na Muljavi, Ivančna Gorica

Vabljeni v gledališče pod zvezdami

Na začetku poletja se v dolini pod Jurčičevo domačijo na Muljavi rodijo nedolžne ljubezni, pripetijo hudomušne dogodivščine, zgodijo čisto pravi boji … Takrat namreč oživijo junaki, ki so se rodili v domišljiji prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča.

Letos smo za ljubitelje Jurčiča in poletnih kulturnih večerov v gledališču na prostem pripravili uprizoritev po romanu Josipa Jurčiča in Janka Kersnika Rokovnjači. Gre za zgodovinski roman, ki se odvija med letoma 1810 in 1855, ko so rokovnjači delovali na
Slovenskem.

V dolinici za Jurčičevo domačijo na Muljavi vas bodo v čas Napoleonovih vojn, Ilirskih provinc in v rokovnjače organiziranih vojaških beguncev in rokomavhov popeljali zagreti muljavski igralci.

Termini predstav:
Premiera: 17. junij 2022,
Ponovitve: 18., 24. in 25., junij; 1. in 2. julij; 8. in 9. julij 2022
Začetek predstav ob 21. uri.

V dve urni predstavi boste uživali ob melodičnem muljavskem narečju, občudovali  pisane kostume izpod rok kostumografinje Marije Zaman ter bogato scensko postavitev, ki jo je idejno zasnoval Dore Južna, postavila ekipa pod vodstvom Branka Glavana in ustvarjalno poslikala ekipa pod vodstvom Boruta Furlana.

Dramatizacijo in režijo je v letošnji sezoni pod skrbno okrilje prevzel odličen Jurčičev poznavalec Danijel Zupančič.

Predstava v primeru slabega vremena odpade.

Z že kupljenimi kartami si lahko predstavo ogledate na enem od ostalih razpisanih terminov.

Prijazno vabljeni v Deželo desetega brata!

Podijeli događaj: