Klemen Klemen, Ezy-G & YNGFIrefly, Revirgin, tachyon | IMPH #15

Klemen Klemen, Ezy-G & YNGFIrefly, Revirgin, tachyon | IMPH #15

location-iconPuštalski grad, Škofja Loka

Ulaznice / usluge / proizvodi

Cijena

Količina

Early bird

1.00 EUR

15.00 EUR

Predprodaja

1.00 EUR

18.00 EUR

Na dan dogodka

1.00 EUR

20.00 EUR

Ulaznice:

0.00 EUR

x Naknada :

0.00 EUR

Ukupno:

0.00 EUR

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Klemen Klemen, Ezy-G & YNGFIrefly, Revirgin, tachyon | IMPH #15, 27.07.2024. - 28.07.2024. u Puštalski grad, Škofja Loka

15 let - Festival In Memoriam prof. Peter Hafner
Termin: 19. 7. – 27. 7. 2024
Kraj: Škofja Loka, Kranj, Cerkno, Železniki

www.inmemoriam.si
www.facebook.com/inmemoriampeterhafner
www.instagram.com/hafnerjevmemorial

"Festival In Memoriam prof. Peter Hafner nadaljuje v duhu človeka, čigar ime nosi, torej v duhu nenehnega kl(j)ubovanja razmeram v tukajšnji kulturni krajini skupaj z iskanjem tvornih rešitev, podpiranjem kreativnih godb in širjenjem obzorij." (Luka T. Zagoričnik, SIGIC)

Sobota, 27. 7. 2024: KLEMEN KLEMEN (SI), EZY-G & YNGFIREFLY (SI), REVIRGIN (HR), TACHYON (SI) / Puštalski grad 

Klemen Klemen je živa legenda domačega rapa, ki ni le pionir naše raperske scene, temveč njen steber vse do današnjega dne. Največji uličar med raperji in največji raper med uličarji je prvi, ki je v Slovenijo s svojo zvočno sliko prinesel zvok ameriškega raperskega juga, in prvi, ki se svojih nesramnih in potepinskih zgodb, ubesedenih povsem po svoje, ni nikoli sramoval, temveč jih je izlival na papir brez zadržkov. Še vedno ni eden tistih, ki se peha za hitrimi in prisiljenimi izdajami, ampak ustvarja v svojem lahkotnem in počasnem tempu. Skratka, steber in starosta domačega rapa ter njegov zvesti sopotnik in zavetnik DJ SSF se vračata na memorialni oder, morda pa se jima pridruži tudi del legendarne trnowske druščine.

Ezy-G & YNGFirefly sta predstavnika dveh generacij štajerskega hiphopa. Prvi se je tekom devetdesetih vtisnil v lokalni kolektivni spomin vtisnil kot eden od pionirjev tako slovenske kot mariborske hiphop scene z Dandrough, drugi pa kot wunderkind slovenske (t)rap produkcije tretjega desetletja novega tisočetja. Nedavno sta združila moči in nastala je "Atamorgana", daleč najboljši domači raperski album zadnjega deseletja, poln trdih zvočnih udarcev in ravno pravšnjega odmerka mrakobnosti, samohvale, cinizma, ulične pripovedi in humorja.

Revirgin je simpatično introvertiran duet, ki prihaja iz Čakovca. Njuno glasbo odlikuje novovalovska estetika, na odru pa odlično lovita ravnotežje med Karlovim nervoznim byrnovskim nastopom in Paulino sproščenostjo. Če je bil prvi album inspiriran z novovalovci in gothic rockom sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja, se je drugi našel v bolj progresivnem zvoku, v pesmih najdemo celo primesi techna in duba. 

tachyon je producent in samooklicani nestrokovnjak tehnologije, čigar ramena že močno pritiskajo ob ukrivljajoče se stropne deske domačega undegrounda. Poznamo ga kot zaljubljenega geeka, jeznega pankerja, žalostnega čarodeja, IDM AI generatorja, wunderkinda domačega podtalja. Njegovo glasbo bi najlažje, a bilo bi prepovršno, primerjali z ”Aphex-ovo” synth zasanjanostjo in bizarno zalomljenimi beati.

Preostali program festivala je objavljen na www.inmemoriam.si.

Producent festivala: Društvo Alternator
Koproducent festivala: Zavod 973
Soorganizatorji festivala: Kulturno društvo ROV Železniki, Društvo Kulturni center Bajta, Kulturno društvo Grable, Kulturno umetniško društvo NUM, Cerkljanski mladinski alternativni klub, Društvo SubArt, Zavod O

Podpora: Občina Škofja Loka, Ministrstvo za kulturo, Košnik, d.o.o, *Isabelle Kralj

*Zahvaljujemo se lastnici Puštalskega gradu, ki nam omogoča uporabo čudovitega prizorišča in na ta način prispeva k bogatitvi kulturnega življenja v Škofji Loki.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.