46. PGV: Aleksandar Madžar

46. PGV: Aleksandar Madžar

location-iconKrižni hodnik Samostana sv. Frančiška Piran, PIRAN

46. PGV: Aleksandar Madžar

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 46. PGV: Aleksandar Madžar, 04.07.2024. u Križni hodnik Samostana sv. Frančiška Piran, PIRAN

46. Piranski glasbeni večeri 2024: Aleksandar Madžar

2. koncert → 4. julij 2024 ob 21.00

Aleksandar Madžar, klavir

Aleksandar Madžar, rojen leta 1968 v Beogradu, je pianist svetovnega slovesa, ki je svojo umetniško pot začel pod mentorstvom Gordane Malinović. Kasneje se je izobraževal od Novega Sada do Moskve in Bruslja pri uglednih profesorjih, kot so Arbo Valdma, Eliso Virsaladze in Daniel Blumenthal. Aleksandar je prejemnik več mednarodnih nagrad.

Leta 1990 je zablestel na svojem debitantskem nastopu z Berlinskimi filharmoniki pod taktirko Ivána Fischerja, kar je pomenilo začetek njegove bogate in raznolike kariere. Redno se pojavlja na najprestižnejših evropskih odrih in sodeluje z vrhunskimi dirigenti, kot so André Previn, Marcello Viotti, Paavo Järvi in Andris Nelsons. Njegova koncertna pot ga je vodila od Severne in Južne Amerike do Južne Afrike, Daljnega vzhoda in Avstralije, z nastopi v uglednih dvoranah, kot so Wigmore Hall, Théâtre de la Ville v Parizu, Palača lepih umetnosti v Bruslju in Concertgebouw v Amsterdamu.

Aleksandar sodeluje s številnimi priznanimi glasbeniki, vključno s kvartetom Takács, violinistoma Anthonyjem Marwoodom in Vilde Frang ter sopranistko Juliane Banse. Njegovo pedagoško delo na Kraljevem konservatoriju v Bruslju in na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Hamburgu odraža njegovo zavezanost k izobraževanju nove generacije glasbenikov.

Program:

A. Berg, L. van Beethoven, J. Matičič in F. Chopin.

 

 

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.