46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

location-iconKrižni hodnik Samostana sv. Frančiška Piran, PIRAN

46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za 46. PGV: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales, 18.07.2024. u Križni hodnik Samostana sv. Frančiška Piran, PIRAN

46. Piranski glasbeni večeri 2024: Aco Bišćević in Ansambel Artes Liberales

4. koncert →18. julij 2024 ob 21.00

Nastopajoči

  • Aco Bišćević – tenor
  • Ansambel Artes Liberales: 

    Mojca Menoni Sikur, Nina Pirc - violina, Gea Pantner Volfand, Roberto Papi - viola in Martin Sikur, Jošt Kosmač – violončelo

Aco Bišćević je po študiju petja in čembala na salzburškem Mozarteumu debitiral v milanski Scali, kjer je nastopil v Zimmermanovih Soldatih pod vodstvom Inga Metzmacherja. Udeležil se je tudi programa Young Singers Project v okviru slovitega festivala Salzburger Festspiele.

Med drugim je gostoval v Comische Oper v Berlinu, v Deželnem gledališču v Innsbrucku, na Gluckovih slavnostnih igrah v Bayreuthu, King's College v Londonu, na festivalih Styriarte v Grazu, Valle d'Itria v mestu Martina Franca, Maggio Musicale Fiorentino ter Trame Sonore v Mantovi.

Nastopil je pod vodstvom dirigentov, kot so Claudio Abbado, Michael Hofstetter, Nikolaus Harnoncourt, Theodor Guschelbauer, Jordi Savall, Reinhard Goebel, Vittorio Ghielmi, Ingo Metzmacher, Federico Maria Sardelli, Václav Luks in Michael Curney.

Bišćević je s svojim glasom haute-contre iskan koncertni pevec. Nastopa po vsej Evropi, še posebej kot Evangelist v Bachovih delih.

Njegovo umetniško delo se v veliki meri koncentrira na samospev, pri čemer samega sebe spremlja na modernih in historičnih instrumentih. Je eden redkih, ki na ta način oživljajo historično prakso.

Ansambel Artes Liberales deluje projektno v različnih zasedbah že od leta 2010 in združuje glasbenike, ki jim je skupna ljubezen do komorne igre. Komorno glasbo razumejo kot glasbeno sodelovanje enkratnih osebnosti, kjer ima vsak glasbenik enako odgovornost. Za tokratni projekt s pevcem Acom Bišćevićem so se zbrali Mojca Menoni Sikur, Nina Pirc, Gea Pantner Volfand, Roberto Papi, Martin Sikur in Jošt Kosmač, člani Orkestra Slovenske filharmonije, Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor. 

Program:

W. A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, F. Pollini, G. Rossini, R. Wagner, V. Bellini in G. Donizetti.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.