Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin, freekind. in ostali | IMPH #14

Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin, freekind. in ostali | IMPH #14

location-iconletni vrt Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin, freekind. in ostali | IMPH #14, 28.07.2023. - 29.07.2023. v letni vrt Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka

FESTIVAL IN MEMORIAM PROF. PETER HAFNER #14
Termin: 27. 7.  - 4. 8. 2023
Kraj: Škofja Loka, Kranj, Cerkno, Železniki

www.inmemoriam.si
www.facebook.com/inmemoriampeterhafner
www.instagram.com/hafnerjevmemorial

"Festival In Memoriam prof. Peter Hafner nadaljuje v duhu človeka, čigar ime nosi, torej v duhu nenehnega kl(j)ubovanja razmeram v tukajšnji kulturni krajini skupaj z iskanjem tvornih rešitev, podpiranjem kreativnih godb in širjenjem obzorij." (Luka T. Zagoričnik, SIGIC)

Petek, 28. 7. 2023: SMOKE MARDELJANO & AJS NIGRUTIN (SRB), freekind. (SLO / HR), čuvarkuća (HR), SLOWMOTION LIVESTREAM (SLO) / letni vrt Pri Rdeči Ostrigi 

Smoke Mardeljano & Ajs Nigrutin je zvezdniški dvojec, ki ga sestavljata dva od najprepoznavnejših balkanskih reperjev. Prvi je otrok neizprosnega beograjskega betona in eden najbolj vročih srbskih reperjev ta hip, drugi pa papučar in stara baraba (B’rapčina), širši javnosti poznan kot eden izmed protagonistov kultne zasedbe Bad Copy. V letošnjem letu sta izdala prvi skupni album "Kad goveda utihnu".

freekind. uspešno pišeta novo poglavje regionalnega neo - soula, ki opazno štrli iz povprečja. Njuni singli so postali del redne glasbene opreme radijskih postaj kot so avstrijski FM4 ter nemška Radio Eins in Flux fm, nastopat v živo v radijskem etru pa ju je povabil tudi sloviti nemški radio Cosmo. Za njima je že kopica nastopov na mednarodnih odrih in festivalih. V letošnjem juniju dekleti izdajata prvi dolgometražni album "Since Always And Forever" ter se odpravljata na prvo turnejo po Angliji ter na festivale kot so na Funk & Soul, Exit in Sziget.

čuvarkuća je osiješka indie pop zasedba, ki je nastala na pogorišču dream noise zasedbe Harvo Jay, ki jo je vodil Hrvoje Dešić. Prav tam je pognal album "Curino cvijeće", glasbeni herbarij, na katerem Dešić s spremljevalno zasedbo vzgoji rožnate melodije, dinamične prehode in spevne refrene.

Slowmotion Livestream je Matevž Kovačič, širši javnosti poznan kot član že pokojne zasedbe Apory Museum. S svojim izjemno čislanim EP-jem “From Beak To Bone” ter njegovima naslednikoma “Memory Collapses Time” in “Rituals” je sunkovito požel neverjetno odobravanje domače kritike.

Celoten program festivala je objavljen na naši spletni strani.

Producent festivala: Društvo Jadran
Koproducenta festivala: Zavod 973, Zavod O
Soorganizatorji festivala: Društvo SubArt, KD Priden možic, Javni zavod za kulturo Kamnik, Kulturno društvo ROV Železniki, Cerkljanski mladinski alternativni klub, Kulturno društvo Grable

Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Občina Škofja Loka, Klub škofjeloških študentov

Deli dogodek: