Pliš in Jose

Pliš in Jose

Škofjeloški grad, Škofja Loka

O dogodku

PLIŠ prihaja v Škofjo Loko! Koncert v sklopu festivala Pisana Loka bo na sporedu 26. avgusta ob 20. uri na Škofjeloškem gradu. 🏰 ✨ Ustaljeni zasedbi se bo na odru pridružil posebni gost - Jose.

• To je PLIŠ.

Nekaj mehkega, prijetnega in toplega je Pliš, glasbena zasedba, ki jo v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski in navihanec Marko Gregorič na kitari in kontrabasu, pred nekaj leti pa sta plišasta postala še Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah in izdali so prvi album Plošča za dve osebi.

Na radiu sta se lestvic visoko oklepali najprepoznavnejši uspešnici Metulji in Raj. Nase pa med drugim opozarjajo z grmado izjemnih priredb najrazličnejših pesmi ter izvrstnimi preprostimi in učinkovitimi videoposnetki, ki jih na youtubu kar mrgoli pod različnimi imeni.

Pesmi oziroma aranžmaji Pliševega repertoarja se rojevajo iz druženja na vajah, veliko je priredb pop in jazz komadov, nekaj seveda tudi lepih avtorskih komadov, največkrat z glasbo Marka Gregoriča in besedili Roka Vilčnika.

Interpretacije preprosto očarajo s svojo duhovitostjo, lahkotnostjo in iskrenostjo.

• Zasedba:

Aleksandra Ilijevski - vokal

Marko Gregorič - kitara, kontrabas, vokal

Murat - beatbox

Tomaž Gajšt – trobenta, klaviature

• Posebni gost:

Jose - vokal 🎤