Dobrodelni večer smeha

Dobrodelni večer smeha

Modra dvorana Celjskega sejma, Celje

O dogodku

Leo klub Celsjki vitezi smo mladi, združeni v društvu, ki deluje kot podmladek v okviru mednarodne organizacije Lions Clubs International. Naš prvotni cilj je pomoč slepim in slabovidnim, v dobrih desetih letih svojega delovanja pa smo področje pomoči razširili na vse, ki v svojem življenju potrebujejo pomoč. Predvsem smo se posvetili mladim, njihovemu napredku in razvoju. Pomagamo tudi organizacijam, katerih cilj je soroden našemu; skupaj želimo čim bolj pripomoči k razvoju in aktivnemu življenju socialno ogrožene mladine.
Leo klub Celjski vitezi smo se javnosti v zadnjih 20-ih letih predstavili z odmevnimi dobrodelnimi prireditvami. Uspešno smo organizirali koncert skupine Perpetuum Jazzile in v sodelovanju s Sititeatrom gledališke predstave »Fotr«, »Jamski človek«, »Star fotr«, »Rojen v Jugi«, in še mnoge druge, na katerih smo skupaj v dobrodelne namene podelili več kot 20.000 €. Izpostaviti gre tudi naši tradicionalni akciji, in sicer »Miklavževanje« ter »Svež veter«. Vsako leto na pediatričnih oddelkih splošne bolnišnice Celje organiziramo obisk Miklavža in tako privabljamo nasmeh na usta bolnih otrok. V spomladanskih mesecih organiziramo enodnevni izlet za socialno ogrožene otroke iz Celja in širše okolice.
Naš naslednji projekt je organizacija Dobrodelnega večera smeha, ki jo letos organiziramo v sodelovanju z Gašperjem Bergantom, Rokom Škrlepom ter Timom Andričem. Potekal bo v sredo, 1. 12. 2021, ob 19:00 v Modri dvorani Celjskega sejma.

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena Božičkovi tovarni daril, ki jo tradicionalno organizira društvo Enostavno pomagam.

O nastopajočih:

- Gašper Bergant je Zgornjesavinjčan, ki ima rad suho meso, pivo, vonj po senu ter starejše ženske(se pravi nad
26), po tem vrstnem redu. Orje ledino in podira meje sprejemljivega v slovenski stand-up komediji. Obiskoval je
Škofijsko klasično gimnazijo, nekaj časa. Obiskoval je Fakulteto za arhitekturo, nekaj časa. Pred parimi leti je prišel
do točke odločitve, ali gre k psihiatru, ali pa se prične ukvarjati s komedijo. Odločil se je za slednjo. Dobra odločitev!

- Rok Škrlep je stand up komik, improvizator, televizijski voditelj in popotnik. Ne nujno v tem vrstnem redu. Prihaja iz novega vala stand up komedije, vendar je kljub svoji mladosti od leta 2013 nanizal že več kot 500 stand up in improvizacijskih nastopov. Njegov humor sega od povsem prikupnih šal do kakšne tudi malo bolj začinjene. Obožuje družbeno kritiko in humor na drugo žogo. V zadnjih letih se posveča tudi glasbeni komediji, glasbene vložke pa vse raje prakticira tudi na odru. Med drugimi ste ga lahko videli predstavah “Rock’n’roll” ter “Peti element”, v katerih je s Tinom Vodopivcem in Janom Kreuzerjem navduševal po vseh slovenskih odrih, trenutno pa ga lahko spremljate v svojem popotniškem celovečernem prvencu “Svetovne fore”. Od letos ga lahko spremljate tudi na malih zaslonih, kjer se vam z Jušem Milčinskim predstavlja v vlogi voditelja kultnega mladinskega kviza “Male sive celice”.

- Tim Andrić je Celjan, katerega humor bi lahko tako kot celjski grb ocenili s tremi zvezdicami. Je skoraj izobražen, igra neke inštrumente in pogosto skače po odrih.

 

COVID-19 varnostni ukrepi

COVID-19

Dogodek se izvaja na zmanjšano kapaciteto 50%

Dezinfekcijska sredstva so na voljo na vhodu in znotraj prizorišča

Priporočena razdalja med obiskovalci je zagotovljena z usedanjem in / ali bar tabele