AVSENIKOV VEČER V JURŠINCIH - 70 LET AVSENIKOVE GLASBE z gosti

AVSENIKOV VEČER V JURŠINCIH - 70 LET AVSENIKOVE GLASBE z gosti

location-iconŠportna dvorana Juršinci, Juršinci

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za AVSENIKOV VEČER V JURŠINCIH - 70 LET AVSENIKOVE GLASBE z gosti, 15.12.2023. v Športna dvorana Juršinci, Juršinci

✨AVSENIKOV VEČER  -  70 LET AVSENIKOVE GLASBE✨

Na svetu obstajajo festivali in festivali z veliko začetnico. Nekateri nas očarajo zgolj z izbrano umetniško ponudbo, spet drugi tudi s sproščujočim ambientom, zlasti ko gre za neokrnjeno naravo, ki je že sama po sebi privlačna in vabi k obisku in občudovanju.

✨V letu 2023 mineva 70 let, odkar so zazveneli prvi toni Avsenikovih viž. Brata Avsenik sta svoje muziciranje iz domače Joževčeve gostilne v Begunjah ponesla v svet. Sprva po bližnjih vaseh, kasneje pa na največje odre širom Evrope, Severne Amerike, Kanade,... Ansambel bratov Avsenik je tako gostoval v prestižni Berlinski filharmoniji, večkrat so razprodali münchensko Olympiahalle, ljubljansko Halo Tivoli, odpirali so polete v Planici, gostovali na olimpijadi v Sarajevu, prejeli mnogo nagrad za število prodanih nosilcev zvoka, odlikovanj za svoje delo,…

Po zaključku delovana Ansambla bratov Avsenik, so glasbeno krmilo prevzeli Gregor Avsenik s svojim ansamblom ter Gašperji, leta 2009 pa je harmonika ponovno prišla v Avsenikove roke. Sašo Avsenik , vnuk Slavka, je na znameniti oddaji Musikantelstadl v Passau prvič zaigral s svojimi muzikanti. Po štirinajstih letih lahko mirno zapišemo, da Sašo upravičuje nasledstvo dedka na harmoniki. S svojim ansamblom polni koncertne dvorane po Sloveniji in tujini, 3x je že razprodal Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, sprejemal slovenske športne junake, pesem Ena bolha na pomoč pa trenutno kraljuje na lestvicah slovenske narodno-zabavne scene.

✨Sašo in Gregor pa nista edina predstavnika Avsenikove družine, ki se glasbeno udejstvuje. S pomočjo Gregorja Avsenika je svoj glasbeni prvenec izdala tudi Monika Avsenik. Njuna skladba Morda pa nekoč, ki je posvečena pokojnemu Slavku Avseniku, se je dotaknila srca mnogih poslušalcev.

 

✨Gost na svečanem glasbenem dogodku: Alfi Nipič !

■ Prireditev bo dobrodelna, saj bodo vsa zbrana sredstva šla za delovanje gasilskih društev PGD Gabrnik in PGD Grabšinski breg!

 

⏰ petek 15. december 2023   ob  18:00

◥◤ Športna dvorana Juršinci 

 

■ Cene vstopnic:

★Early Bird: 16€ (prvih 100 vstopnic - gostilne Juršinci)

★Predprodaja 1: 18€

★Na dan dogodka: 20€

Nakup vstopnic je mogoč na:  Entrio.si , bencinski servisi OMW, Okrepčevalnica pri Darinki, Okrepčevalnica Pumpa Juršinci, Bar Žabica Gabrnik

 

Vljudno vabljeni!

Deli dogodek:

Da ta spletna stran pravilno deluje in izboljšamo tvojo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij najdeš v Uporaba piškotkov (cookies).

  • Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije. Brez teh piškotkov spletna stran ne more pravilno delovati, in jih lahko onemogočiš s spreminjanjem nastavitev v svojem browseru.

  • Analitični piškotki nam pomagajo izboljšati spletno stran z zbiranjem in analizo podatkov o njeni uporabi.

  • Oglaševalski piškotki se uporabljajo za povečanje relevantnosti oglasov ki jih prejemaš.