MAGNIFICO V DVORANI GOLOVEC- CELJE

MAGNIFICO V DVORANI GOLOVEC- CELJE

DVORANA GOLOVEC CELJE, Celje

Name Price Quantity
VSTOPNICA

Booking fee: 1.00 EUR per ticket

28.00 EUR
PROSTA IZBIRA SEDEŽEV
Ob 10 obletnici delovanja društva za aktivno preživljanje prostega časa Most Mladih,
Vas vabimo na koncert MAGNIFICA, v dvorano GOLOVEC - Celje, s pričetkom ob 20. uri.
Vstop v dvorano bo možen od 18:30 ure dalje, kjer se boste lahko ob glasbeni spremljavi udobno namestili v svoje sedeže.
Za obisk koncerta je potreben PCT pogoj in upoštevanje veljavnih ukrepov in navodil na dan dogodka.
Na naši spletni strani https://www.bon21-dogodki.com/ vas bomo ažurno obveščali o ukrepih in o izvedbi dogodka.
Basis
Discount
Tickets: 0.00 EUR
x Fee : 0.00 EUR
Total:
0.00 EUR
Basis
Discount
Tickets: 0.00 EUR
x Fee : 0.00 EUR
Total:
0.00 EUR

Payment methods

More about the event

Društvo za aktivno preživljanje prostega časa Most Mladih ob svojem okroglem jubileju za 10 let delovanja

in ob DNEVU ŽENA

prireja koncert MAGNIFICA, v dvorani GOLOVEC- CELJE.

s pričetkom ob 20. uri. 

Vrata za vstop v dvorano bomo odprli že ob 18:30 uri, tako,

da se boste lahko ob glasbeni spremljavi udobno namestili v svoje sedeže.

Za obisk koncerta je potreben PCT pogoj in upoštevanje trenutno veljavnih ukrepov.

Za nakup vstopnic s turističnimi boni, obiščite našo spletno stran: https://www.bon21-dogodki.com/magnifico-copy

Preko naše spletne strani vas bomo obveščali o aktualnih ukrepih in vsebinah dogodka.

Se vidimo v SOBOTO 26.3.2022 v dvorani GOLOVEC v Celju.

Ekipa Most Mladih

Kavboj. Šansonjer. Sinonim za balkan-disko-šlager.

S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo, občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

Leta 2002 je njegov provokativen pristop dosegel tudi Evropski parlament, ko je kot avtor skladbe Samo ljubezen, ki jo je izvedla skupina Sestre, zmagal na nacionalnem izboru za Pesem Evrovizije. Šlo je za šok brez primere, saj je trio transvestitov s pesmijo razburkal tako domačo, kot tujo javnost. Mnenja in energične debate o evrovizijskem predstavniku so potekale tudi v slovenskem parlamentu, Magnifico pa je ob izdaji pesmi Magnifico je peder, samo še utrdil status ikone med LGBT skupnostjo.

Magnifica v glasbi navdihuje bivša jugoslovanska šlag scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggae, surf in balkan elementov.

 Leta 2004 je Sony Music entertainment izdal Magnificov četrti studijski album z naslovom Export/Import, vključno s hitom Hir ai kam, Hir ai go in eklektičnim Giv Mi Mani. Raznolik album, s spretno prepletenimi balkanskimi ritmi, je bil odlično sprejet na radijskih postajah in v diskotekah po vsem svetu, kar je Magnifica predstavilo še širšemu mednarodnemu občinstvu. Magnificova glasba se je pojavila tudi na priljubljenih kompilacijah Putumayo, BalkanBeats vol.3 in Swing Style vol.3.

 Leta 2010 je njegov peti studijski album Magnification svetovnemu trgu predstavila, v Berlinu ustanovljena glasbena založba, Piranha Musik. Prvi singl z albuma, Zum zum,  je nastal ob sodelovanju s Ferusom Mustafovom, kraljem makedonskega romskega klarineta in saksofona.

Magnifico je svoj širok talent pokazal tudi v nekaterih slovenskih celovečernih filmih: Stereotip (1997), Pornofilm (2000), Poker (2001), Kajmak in marmelada (2003).

 V nenehnem iskanju novih ustvarjalnih načinov, preko katerih se lahko samoreflektivno izzove, je sodeloval tudi pri ustvarjanju filmske glasbe za Stereotip, Prepisani (2010), Montevideo, bog te video (2010) in Montevideo, vidimo se (2014). Ob spoštovanju tradicionalnih načinov snemanja filmske glasbe, je v glasbeni podlagi filma Montevideo, bog te video sodeloval z orkestrom Vojske Srbije Stanislavom Biničičem. Za kasnejšo filmsko različico leta 2014 pa še vse skupaj nadgradi sodelovanje s špansko pevko Luz Casal.

S srbskim režiserjem Draganom Bjelogrlićem se je sodelovanje nadaljevalo v letu 2018, z ustvarjanjem glasbe za nadaljevanko Sence nad Balkanom, kjer je Magnifico ponovno poskrbel za himno, tokrat s skladbo Divna.

Pukni zoro, pesem, ki je presegla izvajalca. In ko v Srbiji še danes mnogi ne verjamejo, da je pesem napisal Ljubljančan.

Skladba, ki se danes prepeva takoj po himni in je redna spremljevalka različnih praznovanj, od rojstnih dni do pogrebov, pa do porok in odhodov v vojsko. Prepeva jo množica na nogometni tekmi na stadionu Marakana, bila je uradna glasbena spremljava srbske nogometne reprezentance na nogometnem prvenstvu leta 2018 in tudi uvrščena na seznam 60 najlepših srbskih narodnih pesmi ob 60. Jubileju televizije RTS.

Zadnji studijski album za mednarodni trg, Charlatan de Balkan, je Magnifico izdal septembra 2016.

 “Ne vem, če Magnifico lahko hodi po vodi, ampak ne bi bil presenečen, če bi znal tudi to (…)“Smrtniki, morali bi poslušati, kako Magnifico Veličastni žonglira med jeziki, kot bi navadni smrtniki izbirali med ponudbo na meniju v piceriji.” (Bluesbunny)

 Zagotovo je leto 2016 zaznamovala beseda šarlatan, saj je isto leto režiserka Maja Pavlin predstavila dokumentarni film Charlatan Magnifique. Zabaven preplet glasbe, spontanih in komičnih situacij ter komentarjev ključnih akterjev Magnificovega življenja.

 Čeprav je za Magnificom že 30-letna kariera, se tempo ne ustavlja. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, ob koncertu pa izdal album skrbno izbranih 24 pesmi, združenih pod naslovom Koplet II.

 

 

 

 

 

COVID-19 safety measures

COVID-19

Event is running at reduced capacity of 50%

Disinfectants are available at the entrance and inside the venue

A face mask can be purchased at the venue

Recommended distance between visitors is ensured by sitting and / or bar tables

The recommended record of all visitors is kept

Vnos hrane in pijače v dvorano ni dovljen.