Duo Atanasovski z gosti

Duo Atanasovski z gosti

location-iconDominikanski samostan, Ptuj

More about the event

Buy tickets for Duo Atanasovski z gosti, 27.05.2023. in Dominikanski samostan, Ptuj

Ariel Vei Atanasovski, kitara, violončelo, Vasko Atanasovski, saksofon, flavta
GOSTI:
Marko Črnčec, klavir
Jošt Drašler, kontrabas
Marjan Stanić, bobni, tolkala
Duo Atanasovski predstavlja novi album Liberte Toujours, ki ga je napisal mladi skladatelj Ariel Vei Atanasovski. Oče in sin sta že vse življenje povezana tudi skozi glasbo. Izoblikoval se je pravi pravcati duo z avtorsko glasbo, ki jo je med prvo karanteno spisal mladi glasbenik Ariel Vei Atanasovski. Devetnajstletnik je zelo uspešno zaključil Konservatorij v Mariboru in Celovcu ter trenutno obiskuje drugi letnik na graški akademiji za glasbo v Avstriji. Poleg zgodnjih uspehov na mednarodnih tekmovanjih z violončelom v klasični glasbi igra tudi kitaro in sklada glasbo. Njegov oče Vasko Atanasovski je mednarodno priznan glasbenik in skladatelj, ki je izdal okrog petnajst albumov avtorske glasbe in nastopal z glasbeniki, kot so Living Color (ZDA), Hindi Zahra (F), Marc Ribot (ZDA), Vlatko Stefanovski (MK), Michel Godard (F), Simone Zanchini (IT), Bojan Z (F) in številni drugi po vsem svetu.
Duo Atanasovski se tokrat predstavlja v razširjeni obliki, z imenitnimi glasbenimi gosti. Predstavili bodo repertoar novega albuma, ki je izšel lani jeseni pri založbi MoonJune Records New York.
Cena vstopnice: 16€
Prodajna mesta: blagajna Dominikanskega samostana, mestna blagajna Javnih služb in vsa prodajna mesta Entrio (OMW, TRIDVA trafike)

Share event: